Илон Мъск посети концентрационния лагер на смъртта Аушвиц-Биркенау в понеделник, предава The

...
Илон Мъск посети концентрационния лагер на смъртта Аушвиц-Биркенау в понеделник, предава The
Коментари Харесай

Илон Мъск след посещението си в Аушвиц: Бях откровено наивен

Илон Мъск посети концентрационния лагер на гибелта Аушвиц-Биркенау в понеделник, предава The Guardian.

По-късно той взе участие в конференция за антисемитизма, проведена от Европейската еврейска асоциация в полския град Краков .

Мъск, който носи на плещи сина си, носещ името X Æ A-12, беше сниман пред входа на лагера дружно с консервативния коментатор Бен Шапиро.

Снимка: Reuters

„ Преди идването на Илон Мъск на конференцията на Европейската еврейска асоциация, той взе участие в частно посещаване в Аушвиц-Биркенау с ръководителя на Европейската еврейска асоциация равин Менахем Марголин, Бен Шапиро и оживелия от Холокоста Гидон Лев. Мъск постави венец на стената на гибелта и взе присъединяване в къса възпоменателна гала и работа до мемориала на Биркенау “, се споделя в известие на Европейската еврейска асоциация.

Снимка: Reuters

„ Трябва да призная, че съм малко искрено доверчив по този въпрос. В кръговете, в които се движа, не виждам съвсем никакъв антисемитизъм. Две трети от приятелите ми са евреи. Все едно съм евреин по асоциация “, сподели той по време на конференцията в диалог с Бен Шапиро.

Милиардерът беше изправен пред серия обвинявания в антисемитизъм поради негови изявления в обществената мрежа „ Х “. Реакция против него пристигна даже и от Белия дом, когато Мъск написа - „ Вие казахте същинската истина “, под обява на консуматор, който упреква еврейски общности в ненавист към „ белите хора “.

По-късно Мъск се извини за коментара, наричайки го „ най-глупавия пост, който в миналото е правил “.

В резултат на различията към въодушевеното единодушие на Мъск с антисемитската обява фирмите „ Епъл “, „ Дисни “ и IBM стопираха рекламите си в „ Х “.

Илон Мъск показа пост, твърдящ, че евреите подклаждат ненавист против белите

Предприемачът упрекна рекламодателите, че се пробват да го „ изнудват “ с пари.

Критики срещу  обществената мрежа „ Х “ имаше и от държавния музей Аушвиц-Биркенау, учреден като мемориал през 1947 година, откакто не бе отстранен коментар, отричащ Холокоста. Публикацията беше отговор на история, споделена от музея, за тригодишно еврейско момиче, убито в газовите камери на лагера. Публикацията назова гибелта ѝ „ приказка “ и употребява антисемитски тропи.

Снимка: Reuters

По-късно музеят разгласи, че е докладвал коментара, само че откакто е въпросът е прегледан, платформата „ Х “ е оповестила, че той не нарушава нейните правила. По-късно обществената мрежа изясни, че е позволена неточност по време на първия обзор, като след втория подобен коментарът е заличен.

В разпоредбите си „ Х “ акцентира, че отричането на Холокоста е неразрешено.

По думите му това бил верният баланс

„ Никога няма да бъде нула, в случай че имате 600 милиона души на платформата. Oчакването да е нула е много малко евентуално “, сподели Мъск за антисемитизма в „ Х “ по време на конференцията на Европейската еврейска асоциация.

Снимка: Reuters

Той добави, че в обществената мрежа има „ минимум количество антисемитизъм “ спрямо други огромни платформи, макар че не цитира доказателства за това изказване с изключение на позоваването на „ външни одити, които са направени “.

   Вижте тази обява в Instagram.

Публикация, споделена от Ben Shapiro (@officialbenshapiro)

„ От шестгодишна отивам на терапия “, споделя Ренана

През ноември предходната година Илон Мъск посети дружно с премиера на Израел Бенямин Нетаняху по време на обиколка в кибуца, атакуван от „ Хамас “, Кфар Аза .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР